U heeft een verwijzing

U bent door uw tandarts doorverwezen naar een parodontoloog, implantoloog of gespecialiseerd restauratief tandarts bij het Centrum voor Parodontologie & Implantologie in Amsterdam.

Het CPI Amsterdam werkt uitsluitend op verwijzing

Voor uw aanmelding hebben wij een verzoek voor doorverwijzing van uw tandarts ontvangen. Wij nemen naar aanleiding van uw verwijzing contact met u op voor het inplannen van de intake.

Of misschien heeft u een verwijsbrief gekregen en kiest u zelf voor behandeling bij het CPI Amsterdam. In dit geval verzoeken wij u om uw verwijsbrief te mailen naar info@cpiamsterdam.nl of te versturen naar ons postadres. Wij nemen naar aanleiding van uw verwijzing contact met u op voor het inplannen van de intake.

Uw eerste bezoek

Aanmelden
U meldt uzelf aan bij de receptiemedewerker. De receptiemedewerker controleert uw identiteit en of al uw gegevens compleet zijn. Daarna mag u plaats nemen in de aangegeven wachtkamer totdat u wordt opgehaald door uw behandelaar of zijn assistent.

Gezondheidsvragenlijst (medische anamnese)
Wij vragen u voorafgaande aan uw bezoek een formulier in te vullen met vragen rondom uw gezondheid en medicijngebruik.

Door het afnemen van een medische anamnese wordt uw behandelaar zich bewust van uw algehele gezondheid. Dit is van belang omdat lichamelijke ziekten en geneesmiddelen van invloed kunnen zijn op uw gebit, op de uitvoering van het tandheelkundige handelingen of op uw genezing. Als wij op de hoogte zijn van uw medische situatie kunnen we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

Het is daarom belangrijk dat u bij elk bezoek eventuele wijzigingen in uw medische situatie aan ons doorgeeft.

De intake
Tijdens de intake worden de reden van uw bezoek, uw wensen en ons gezamenlijke doel geïnventariseerd en besproken. Er worden röntgenfoto’s gemaakt en er wordt een mondonderzoek uitgevoerd. Aan de hand van de röntgenopnamen, het mondonderzoek en uw medische achtergrond worden de bevindingen en de mogelijkheden met u besproken.

Vervolgens ontvangt u een voorstel voor eventuele behandeling of worden er meerdere behandelopties opgesteld en besproken. Er wordt een begroting van de kosten voor u opgesteld. Deze kostenbegroting, samen met het verslag van uw intake met hierin het opgestelde behandelplan worden naar u opgestuurd.

Uw tandarts ontvangt een kopie van het verslag, de bevindingen en het behandelplan.

En verder

Het behandeltraject
Uw behandelaar heeft alle mogelijkheden en de mogelijke voor- en nadelen van uw medische behandeling met u besproken. U neemt daarmee een weloverwogen besluit om de behandeling(en) al dan niet te ondergaan.

Bent u akkoord met het opgestelde behandelplan en de bijbehorende begroting? Dan kunt u de behandeling(en) inplannen door contact op te nemen met het CPI Amsterdam. Uw afspraken staan voor u klaar, samen met onze telefonist plannen wij uw behandeling in.

Informed consent
Met het maken van de afspraken voor de behandeling(en) geeft u ons uw geïnformeerde toestemming (informed consent) voor uw behandeling. U geeft met het inplannen van uw afspraken aan akkoord te gaan met het behandelplan, dat u akkoord bent met de begroting en dat u op de hoogte bent van onze huisregels en ons privacy beleid.

Meer informatie
Klik op een van de onderstaande diensten voor meer informatie over uw behandeling en het behandeltraject:

Parodontologie

Over parodontologie en behandeling door de parodontoloog.

Implantologie

Over implantologie en behandeling door de implantoloog

Restauratief

Over restauratieve en reconstructieve tandheelkunde